Inklapbare content

WETSUIT WATERTEMPERATUUR, WANNEER KAN IK HET DRAGEN EN WANNEER NIET?

Tijdens de wedstrijd zijn alle deelnemers verplicht neopreen te dragen bij temperaturen onder de 15,9 graden. Bij temperaturen tot 21,9 graden voor zwemmen tot 1.500 meter en 24,5 graden voor langere zwemtochten. Is het dragen van een wetsuit toegestaan ​​tijdens het zwemmen? Hogere temperaturen leiden tot een verbod op neopreen.

WELK WETSUIT OM TE ZWEMMEN BIJ WELKE TEMPERATUUR?

Onze wetsuits hebben een maximale materiaaldikte, beperkt door de ITU-voorschriften, van maximaal 5 mm op de borst. Daarom raden wij af om met een wetsuit in ijskoud water (temperaturen onder de 15 of 16 graden) te zwemmen. Doorgewinterde zwemmers kunnen accessoires van neopreen (hoofd- en voetbedekking) gebruiken als extra bescherming tegen de kou.

WANNEER MOET IK EEN WETSUIT KOPEN?

Een wetsuit is met name geschikt voor zwemmers en triatleten die zichzelf willen beschermen tegen de kou in het water, maar ook het drijfvermogen en de voortstuwing willen behouden. Over het algemeen zorgen de wetsuits voor een verbeterde positie in het water, wat bedoeld is om de sporter sneller te maken. Daarnaast zijn de wetsuits voorzien van een hydrofobe (waterafstotende) coating, waardoor je bovendien sneller door het water kunt bewegen. In combinatie met de verbeterde positie in het water dankzij het drijfvermogen, zorgt een wetsuit voor snelle zwemtijden, zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen.

DE JUISTE WETSUIT-MAAT?

Een wetsuit-triatlon moet goed passen, omdat dit de zwemprestaties beïnvloedt. Op basis van jouw lengte en gewicht kun je de juiste maat vinden in onze wetsuit maattabel. We hebben zowel wetsuits voor dames als wetsuits voor heren.

SAILFISH WETSUIT-MODELLEN:
Lange wetsuits: Ultimate IPS Plus, G-Range, ONE , Attack, Ignite en Atlantic

Wetsuit kort: Rocket en Pacific

HOE MOET IK WETSUITS WASSEN?

Om hygiënische redenen moet een wetsuit na het zwemmen worden schoongemaakt, omdat zout- of chloorwater het materiaal na verloop van tijd beschadigt. Het enige wat je hoeft te doen is hem na het zwemmen af ​​te spoelen met water en één keer per week te wassen met onze Wetsuit Protect, een mild reinigingsproduct ter verzorging.

EEN WETSUIT AANTREKKEN, STAP VOOR STAP....

Draai het wetsuit bij de benen deels binnenste buiten om de buitenste materiaal laag te beschermen
Spreid het pak voor je uit, zodat het sailfish logo naar het plafond wijst
Stap afwisselend in de beengebieden
Rol de Neo van je benen naar je heupen
BELANGRIJK: Trek de beendelen zo ver omhoog dat ze gelijk liggen met het kruis
Stap afwisselend in de armgebieden
Trek de mouwen voorzichtig één voor één omhoog
BELANGRIJK: Trek de mouwen op zodat het wetsuit onder de oksels zit en niet onder spanning staat met je armen uitgestrekt
Sluit nu de rits naar boven over je schouder met behulp van het koord.